Kennel Picabo började sin uppfödning 1994 då kennelnamnet registrerades. Den första valpkullen föddes 1995. Vi har ungefär en kull per år och ibland inte ens det därför att vi har valt att fokusera på kvalité istället för kvantitet. Vi vill gärna ha vidare kontakt med våra valpköpare och följa upp de hundar som fötts på kenneln. 
 
2013 Klev jag Sandra in som delägare av kenneln och jag kommer fortsätta uppfödningen på samma linjer som tidigare och  med ett nära samarbete med Benita. Tillsamans hoppas vi avla fram stjärnor i alla kategorier.

 

Vårat mål är att föda upp mentalt sunda och friska hundar som förutom att vara goda kamrater och familjemedlemmar skall vara lämpliga för utställning, jakt, bruks, lydnad, agility.  

Vi rekommenderar valpköparna att höftledsröntga och mentaltesta sin hundar.

Vi HD-röntgar alla våra avelshundar och använder endast hundar med A eller B i avel. Vi ögonlyser avelshundarna varje år. Endast hundar som är efter fucosidosfria föräldrar eller hundar som själva blivit DNA testeade för fucosidos och är s k "non-carriers" d v s friförklarade, används i avel.

Valparna säljes vid 8 veckors ålder och är registrerade i SKK, veterinärbesiktade, ID-märkta och avmaskade. Alla våra kullar är försäkrade för dolda fel.

Nyheter

Gimo Nationell

Vilken dag det blev. BEST IN SHOW vinnare m Picabo's Red Lips Avelsgrupp. 
Läs mera

Norge

Överlycklig över resan till grannlandet.  Picabo's Wössner 1 unghkl m CK o CERT i BHkl
Läs mera

Tierp inoff

Picabo's Cinderella Girl BIR & BIG 4 Picabo's Wössner BIR & BIG 2 Picabo's It's My Life...
Läs mera

Uts i Högbo

Picabo's Soul Patrol 1 veterankl m CK 2 Bhkl m Cert & blev CHAMPION , Stort Grattis till...
Läs mera

Uts i Tvååker.

Blev en 2 dagars uts. Picabo's Wössner 2 ungkl VG första dagen. Picabo's Carillo 1 ökl m...
Läs mera

Uts

Ssrk specialhundklubbarna Brunflo 20160522 Domare :Ann Carlström (9 vuxna 4 valpar) 1 unghkl m CK 1...
Läs mera