Kennel Picabo började sin uppfödning 1994 då kennelnamnet registrerades. Den första valpkullen föddes 1995. Vi har ungefär en kull per år och ibland inte ens det därför att vi har valt att fokusera på kvalité istället för kvantitet. Vi vill gärna ha vidare kontakt med våra valpköpare och följa upp de hundar som fötts på kenneln. 
 
2013 Klev jag Sandra in som delägare av kenneln och jag kommer fortsätta uppfödningen på samma linjer som tidigare och  med ett nära samarbete med Benita. Tillsamans hoppas vi avla fram stjärnor i alla kategorier.

 

Vårat mål är att föda upp mentalt sunda och friska hundar som förutom att vara goda kamrater och familjemedlemmar skall vara lämpliga för utställning, jakt, bruks, lydnad, agility.  

Vi rekommenderar valpköparna att höftledsröntga och mentaltesta sin hundar.

Vi HD-röntgar alla våra avelshundar och använder endast hundar med A eller B i avel. Vi ögonlyser avelshundarna varje år. Endast hundar som är efter fucosidosfria föräldrar eller hundar som själva blivit DNA testeade för fucosidos och är s k "non-carriers" d v s friförklarade, används i avel.

Valparna säljes vid 8 veckors ålder och är registrerade i SKK, veterinärbesiktade, ID-märkta och avmaskade. Alla våra kullar är försäkrade för dolda fel.

Nyheter

Högbo

Så blev våran Wössner äntligen SE U(u)CH NO U(u)CH . Dom: Lars Widen. 1 ökl m CK & 2 bhkl m...
Läs mera

Mjölby

Picabo's Wössner 2 ökl m CK Picabo's Carillo 3 ökl  Picabo's Nightwish 2 ökl 
Läs mera

Åre dag2

Dom: Jan-Erik Ek. Avelsgrupp Picabo's Red Lips BEST IN SHOW Uppfgr BEST IN SHOW 3 Picabo's...
Läs mera

Åre dag 1

Dom: Sanna Kave'n. Avelsgrupp Picabo's Red Lips BEST IN SHOW 2 Uppfgr 2 m HP Picabo's Wössner...
Läs mera