Kennel Picabo började sin uppfödning 1994 då kennelnamnet registrerades. Den första valpkullen föddes 1995. Vi har ungefär en kull per år och ibland inte ens det därför att vi har valt att fokusera på kvalité istället för kvantitet. Vi vill gärna ha vidare kontakt med våra valpköpare och följa upp de hundar som fötts på kenneln. 
 
2013 Tog jag Sandra över kenneln och jag kommer fortsätta uppfödningen på samma linjer som tidigare och  med ett nära samarbete med Benita. Tillsamans hoppas vi avla fram stjärnor i alla kategorier. Tyvär gick Benita bort i cancer nov 2019 men jag kommer fortsätta försöka avla fram snygga arbetsvilliga will to please hundar.

 

Vårat mål är att föda upp mentalt sunda och friska hundar som förutom att vara goda kamrater och familjemedlemmar skall vara lämpliga för utställning, jakt, bruks, lydnad, agility.  

Vi rekommenderar valpköparna att höftledsröntga och mentaltesta sin hundar.

Vi HD-röntgar alla våra avelshundar och använder endast hundar med A eller B i avel. Vi ögonlyser avelshundarna varje år. 

Valparna säljes vid 8 veckors ålder och är registrerade i SKK, veterinärbesiktade, ID-märkta och avmaskade. Alla våra kullar är försäkrade för dolda fel.

Nyheter

Viltspårs Champion.

Då kan vi stolt presentera våra tre Viltspårs Champions. SE VCH Spring Cheiz Wave Of Enthusiasm SE...
Läs mera

Int Askersund

Spring Cheiz Wave Of Enthusiasm 2 m HP CH Picabo's Wössner 2 bhkl m R-CACIB Picabo's Cinderella...
Läs mera

Skk nat Leksand

Picabo's Carillo 1 m CK, 3 BHKL m R-cert Picabo's Wössner 2 chkl m CK Picabo's It's My Life 3...
Läs mera

SSRK Östersund

Uts SSRK Östersund. Dom: Jari Partanen.  Spring Cheiz Wave Of Enthusiasm BIR/BOB Picabo's...
Läs mera